Flygresan till Teneriffa
3 Feb

3 Feb
1
         

Dag 1/8: Tors 26 jan 2012

Självklart var vi tvungna att spana in tax free-shoppen innan vi skulle åka. Mitt absoluta favoritgodis Ferrero Rocher, fanns där i megaaskar, varav en häftig pyramid. Jag kunde -som vanligt- inte välja så det fick bli båda. Anna köpte Toblerone.

Flygresan gick bra. Först trodde jag att jag skulle få klaustrofobi för att det var så sjukt trångt. Aldrig varit med om maken! Men, det var ok. Jag tog en sifrol mot myrkrypningar och det hjälpte. Jag slapp det helt tack och hållet . Jag hade med mig min nackkudde, TACK och lov för den, och jag lyckades sova lite här och där.

Maten på flyget var helt ok. Nåja, kanske inte värd nästan 200 spänn per skalle, men men. Hade funkat lika bra med ett par mackor. Anna är jätteförkyld och det märktes när vi skulle landa. Det sprängde i hennes skalle, bihålor och öron så hon grät. Usch, inte roligt.

Från flygplatsen i Playa de las Americas åkte vi buss i ca 1,5 timme innan vi kom fram till vårt hotell; Noelia Plaza.

Det var kul att se sig om lite under bussresan. Jag studerade alla hus, de bygger alla hus i sten och de flesta är fyrkantiga med olika nivåer. Det byggs upp en liten mur på taket på husen, och där hänger en del tvätt och en del hade solstolar. Även dessa murar är i olika höjdnivåer. Husen ser ut som små fort.

Vi checkade in på vårt hotell och sen köpte vi en massa vatten på flaskor, samt lite andra drycker. Här har de alkoholhaltiga drycker i vanliga affärer. Sen tog vi en promenad för att hitta lite frukostmat till imorgon och mat att äta med en gång.

Det är jobbigt att vara emetofob med spyfobi när man är utomlands. Jag är livrädd för att bli sjuk av maten, vilket innebär att jag har jättesvårt att välja vad jag ska äta. Det är ett megaproblem för mig. Jag åt pitabröd med kyckling, spenat och sås. Det var ganska ok, inte det godaste jag ätit dock.

Jag hade ont i skallen halva dan, och under em fick jag migrän. Natten till igår sov jag 1,5 timme. Så när klockan var runt 19.30 så stenslocknade jag i den supersköna hotellsängen.

Klicka på första fotot för större foton, text och för att kunna bläddra.

Comments:

  1. Milo Lilja – Den nakna sanningen ur en kvinnas ego Says:

    […] Dagbok och foton 2012.01.26-2012.02.02 – Flygresan till Teneriffa – Vulkanbestigning & vacker shoppingstad – Pyramider, riddarspel & […]

Add comments: