Besök på reumatologen i Uddevalla
17 Feb

17 Feb
2
         

Jag har bokat om tiden jag fått till Reumatologen i Uddevalla tre ggr. Det har kommit olika saker emellan hela tiden, jobb, Lanzarote-resan och förra veckan låg jag helt däckad med feber, hosta och skit. Idag har jag äntligen varit där!


Snygg är man inte, när man tar dessa prover.

 
 Jag fick inte dricka eller äta något några timmar innan proverna för då skulle de inte bli trovärdiga.
 
 Först tog de några rör blod. Sen skulle jag sitta med öppen mun över en tratt nedstucken i ett provrör i femton minuter. Ett sk icke stimulerat prov. Jag fick inte svälja utan saliven/dreglet skulle rinna ner i tratten. Men jag är så torr i munnen så det rann inget saliv.
 
 Sen skulle de ta ett stimulerat prov. Då fick jag en bit paraffin att tugga på i fem min, och skulle spotta ut saliven i tratten. Det blev inte mycket, men lite mer än innan.
 
 Det sista provet var att mäta fukt i ögonen i fem min. Då satte hon in små pappersremsor i ögonen. Det är obehagligt. Jag har gjort det en gång innan, så jag visste hur oskönt det var. När jag var klar fick jag äntligen dricka, och så fick jag ett datum, i mitten på mars då läkaren skulle höra av sig med provsvaren.

Comments:

  1. ann-sofie Says:

    Misstänkt Sjögrens syndrom låter det som… Har gjort de här testen också. Kram på dig!

    [Svara]

  2. Michaela Says:

    Nä fy fasen! Krya på dig!

    [Svara]

Add comments: