Så här gick det för katten Svanslös
11 Aug

11 Aug
2
         


Ni som har följt mig ett tag kanske minns att vi tog hand om en uteliggarkatt i Skövde i februari, och körde den till ett katthem. Läs om vår auktion katträddning här.

Idag ringde jag till Skövde katthem för att kolla hur det har gått för sötnosen. De hade goda nyheter!

Efter ett tag hörde en människa av sig till dem och frågade om de hade hört nåt om en svanslös katt. Katthemmet hade haft foto ute på Svanslös, så det kan hända att rätt person hade sett det. Den här människan fick visa foton på sin katt, och det var samma katt!

Ägaren till Svanslös var en gammal man, och han hade varit i Indien i en månad. Kattvakt hade ordnats, som hade varit där och ropat på Svanslös som hade försvunnit. Troligen hade Svanslös blivit sur för att husse var borta, och protesterade genom att rymma.

Mannen blev jätteglad över att Svanslös hade hittats och tagits hand om. Han hade gett massor av pengar till katthemmet och Svanslös fick flytta hem igen. Underbart att höra att det gick så bra, och att han även skänkte en slant till dem. En riktig solskenshistoria!

Jag fick även veta att Svanslös hade förlorat sin svans efter en infektion. Det är alltså inte en Manx-katt eller annan svanslöst född raskatt som jag gissade att det kunde vara.

Är det någon ”välgörenhet” jag skulle stödja i första hand, så skulle det faktiskt vara katthem. De gör en jätteinsats. Tyvärr har ju inte katter så högt värde eller standard i samhället, vilket gör mig riktigt förbannad.

 

Comments:

 1. Annette Thorén Haage Says:

  Åhhh så roligt att höra att han hade ett hem och att han hittade hem dit. Fantastiskt då det var en så speciell katt! Jag är såååå glad för allas skull! 😀

  [Svara]

 2. Ankie Says:

  Men vad underbart att läsa detta!!:-)
  Han är en Manxkatt kanske? Tror rasen heter så där katterna föds utan svans.
  Härute parade sig områdets hon-vildkatt som var bondkattsfärgad med en grannes katt som var brandgul och han utan svans. Ingen visste om han blivit av med svansen eller om han var s a s rasren.
  Fan vad roliga de blev dom kattungarna. Alla hade olika längd på sina svansar. Den med svans bodde sen hos grannen tills hon blev 18 år.
  Våran katt som blev 22 år jagade henne och vice versa i alla år. En gång hade våran katt sån där halskrage på sig för att han hade ett sår på benet. Ändå så jagade dom varann. Vi hittade dom sittandes tätt tätt och dom flämtade så i minst 20 minuter innan var och en gick hem till sig. Då var dom nog i de övre åren gamla.

  [Svara]

Add comments: