Lanzarote: Vi blåser bort här
25 Jan

25 Jan
2
         

Dag 1: Fredag 24 januari 2014

Fredag morgon 7.20 bar det av mot Lanzarote. Flygresan tog runt fyra timmar. Jag sov i princip hela resan eftersom jag knappt sovit på ett dygn. Tack och lov för Sifrol-tabletterna som hjälpte mig att få bort myrkrypet i benen. Jag höll på att bli helt galen innan jag vaknade till ordentlig och fattade att jag behövde ta en.

 

Nästan längst bak hade vi fått platser
Kolla in landskapet!
Äntligen framme!

 
 Bussresan från flygplatsen på Lanzarote till vårt hotell ”Aparthotel Puertocarmen” tog en kvart. Alla hus här är kritvita stenhus. Jäkligt snyggt! Det ser fräscht ut. När vi kom fram till hotellet så var vårt rum inte klart för incheckning så vi gick och käkade.
 

Vårt hotell

 
 På bussen var det några som pratade om vädret här på Lanzarote. Det blåser så palmbladen står rakt ut, åt ett håll. De sa att det hade varit så ett tag. Det känns inte för roligt, vi har grus i ögonen hela tiden, och jag fasar för att hela semestern kommer blåsa bort.

 

Spansk omelett

 
 Vi åt varsin Spaghetti Carbonara, helt ok men tyvärr rätt smaklös. Medan vi väntade fick vi nån spansk omelett, och den var helt sjukt god! Jag är glad att jag vågade smaka på den trots att jag var skeptisk när jag såg den. Jag måste googla fram ett bra recept och göra när vi kommer hem.
 

 

Spaghetti Carbonara

 
 Det här är en prövning för mig utan dess like. Jag har Emetofobi (spyfobi) och är verkligen livrädd för att jag ska bli magsjuk. Jag skulle kunna leva på svenskt knäckebröd hela veckan utan problem, bara jag vet att jag inte blir matförgiftad. Jag VILL prova all möjlig spännande mat, jag älskar ju att smaka på nytt. Men rädslan sköljer över mig hela tiden så det är tyvärr svårt att njuta av maten fullt ut. Jag hatar att det är så.
 

 

Allra längst bort ligger receptionen och poolen. Till vänster kan ni se hur våra små hus ser ut.
 

Vy från vår balkong med panoramafoto

 
 När vi hade fått vårt rum, längst bort från receptionen, med en tennisplan precis nedanför och något längre bort ett vackert landskap av pool, palmer mm, så var vi dödströtta. Bristen på sömn gjorde sig verkligen påmind. Klockan var runt tre på eftermiddagen när vi kröp ner i sängen för att sova lite. Vi struntade i att ställa kl. Vi har ju SEMESTER!
 
 Vid elva-tolv på natten vaknade vi, hur pigga som helst. Anna gick och kollade om affären var öppen för att köpa lite bröd, men det var stängt. Vi låg och småpratade ett par timmar tills vi somnade igen.

Comments:

 1. Ingrid Blom Runnman Says:

  Njut allt vad ni orkar.
  Kram till er båda
  <3

  [Svara]

  Birgitta/Bi Reply:

  Härligt, bortsett från blåsandet.
  Om du äter fågel se att den är helt tillagad (annars skicka tillbaka den), undvik läsk som inte kommer från flaska (vid bordet) och låt bli glass som inte är förpackad typ strut och pinnglass så ska du säkert klara dig utan några problem. Enda gången maken har blivit sjuk var när han var chaufför på en bilsafari upp i bergen och han valde att dricka cola då vi andra drack vin. Annars har vi aldrig blivit sjuka fast vi vågat prova det mesta.
  Ha det gött och njut av livet.

  [Svara]

Add comments: