Rom: Restaurangen sjöng för mig
9 Jul

9 Jul
0
         

Torsdag 3 juli, tredje dagen i Rom.

Idag fyller jag 42 år! Det kändes fint att vara i Rom på födelsedagen. Inte illa alls. Vi sov ut efter gårdagens promenader på flera timmar. Sen fick vi byta våra tvåmannarum till ett familjerum på Federico. Kanon! Det är mycket roligare att vara tillsammans allihop och prata om vad vi ska göra mm, den korta stunden vi är på rummet.

Vi käkade frukost på mc Donalds. De hade en helt underbar hamburgare som heter ”Crispy Mc Bacon”. Hamburgarna i Sverige är så flottiga och äckliga, så jag mår bara illa av att äta dem. Men, i Rom var de perfekta! Inte flottiga/feta utan bara jättegoda! På ”vårt” Mc Donalds vid centralstationen så hade de även frukost och café-del. Mc Donalds Cappuccino var grymt god!

Vi försökte oss på att hyra bil igen, tänkte att det kanske var annorlunda på något annat ställe. Men icke! De skulle ha €600 i deposition! Det är fan ett helt sjukt system! Man måste ju vara skitrik om man kan låta dem frysa 6000 spänn på kontot. Vi blev sura, och tyckte att hon kunde väl ha kläckt det innan vi fyllde i alla papper mm.

Vi tog tunnelbanan till Stella Polar Ostia badplats. Där hyrde vi oss ett parasoll och en solbädd var. Entrén kostade €3, parasollet kostade €10, och sängarna €5 per styck. Det var helt underbart att bada och sola! Jag kan inte minnas när jag badade ute senast. Mår så kass över min tjocka kropp, men här orkade jag inte bry mig. Jag har bannemig fått en massa färg också! Riktigt roligt!

Badet stängde sju, vi gick vid halv sju. Vi tog tunnelbanan till Colosseum där vi strosade runt. Vi kom i så bra tid så vi fick möjligheten att se Colosseum i både dagsljus och mörker. Så vackert! Synd bara på alla byggnadsställningar som stod runt halva skapelsen, men nån gång måste de väl renovera, antar jag. Den 7 juli 2007 utsågs Colosseum till ett av världens sju nya underverk!

Vi gick till en restaurang med mysig uteservering. Jag käkade stark pasta. Jag fyllde år den här dagen, och Anna hade sagt till personalen på restaurangen. Så när vi hade ätit klart, så släcktes alla lampor, och de tände ett ljus på en tiramisuglassbakelse som de kom och gav mig. Sen sjöng alla servitörer och en del gäster på den fullsatta för mig. Gud så gulligt! Jag insåg att det var därför de tittat lite extra på mig och flinat under kvällen!

Anna stannade kvar på en kvällsrundvandring i Colosseum. Det kostade €20, och vi tyckte det var för mycket för att alla skulle gå. Jag och kidsen åkte hem till vårt Bed & Breakfast, där vi internetade lite.

Add comments: