Rom: Vilken arkitektur!
9 Jul

9 Jul
0
         

Onsdag 2 juli, andra dagen i Rom.

På morgonen käkade vi lite frukost, och sen checkade ut från nunnornas Bed & Breakfast. De var så otroligt tillmötesgående. Vi köpte bussbiljetter av dem innan vi gick. Vi stod vid fel skylt rätt länge innan vi insåg att det kommer inte att stanna någon buss där. Vi gick vidare och hittade då det som vi insåg var busshållplatsen. Där satt ju till och med en skylt med bussförbindelserna.

Vi gick på fel buss, eller ja, busschauffören sa att den skulle gå in till centrum i Rom, vilket var ren och skär lögn. Vi satt på samma jävla buss i tre timmar. Buss 88. Fram och tillbaka. Vi frågade busschauffören sammanlagt TRE ggr om den gick dit vi skulle, och han sa ja. När vi hade åkt runt ett varv, åt två håll, och åter var tillbaka på busshållsplatsen vi började på, så hoppade vi av. Det kom en annan buss, med samma nr, men vi frågade även den busschauffören hur vi skulle komma till centrum i Rom. Han talade om att vi skulle byta buss på ett ställe. Åh, äntligen ett vettigt svar! Han talade om när vi skulle kliva av.

Vi knallde till vårt nya Bed & Breakfastboende, Federico. Paniken växte i kroppen när kvinnan där säger att hon inte fått in vår bokning som vi gjorde kvällen innan via datorn. Sedan hittade hon bokningen i sitt mailprogram. Hon löste det genom att vi fick två fina tvåmannarum i ett annat hus, Francesco, en natt, utan att betala extra. Gulligt!

Vi promenerade runt i Rom hela denna dagen. Vi kollade alla snygga byggnadsverk i Forum Romanum och gick fel ett par ggr. Men jäklar vad vackert! Vilken otrolig, fantastisk arkitektur! Varför är det inte så nu förtiden! Så mycket snyggare förr. Vi skulle även till Colosseum denna kväll, men vi var helt slut så vi tog bussen hem och däckade i våra sängar.

Add comments: